|
Kommentoi kuvaa: >>
-
Tämä oli joskus 50-luvulla ruotsinkielinen alakoulu
-
Onko sama rakennus. Kävin 1955-56 kaksi ekaa luokkaa juuri Kyllikinkadun ruotsinkielisessä koulussa. Myöhemmin siinä toimi kirjasto.
-
Tässä talossa Kyllikinkadun varrella toimi 60-luvulla lasten seimi. Tyttäreni Niina oli siellä hoidossa. Siellä oli eräs lastenhoitaja Kylli-täti nimeltään, joka oli Niinan lempparitäti. Simeliuksen Helenakin oli siellä töissä ainakin jonkin aikaa.
Saatan erehtyä, mutta eikös kirjasto ja koulu toiminut Kyllikinkadun vastapuolella olevassa talossa - kirjasto ainakin toimi. Minä en kerennyt käydä alaluokkia Pasilan omassa koulussa - täytyy varmistaa hessulta!
-
Asuin 50-luvulla tämän vauvaikäisten lasten päiväkodin, eli Seimen niinkuin sitä silloin kutsuttiin, naapuritalossa Kyllikinkatu 17:ssa. Silloinen kaverini Antero asui Seimen talon oikeanpuoleisessa päädyssä oli hyvä rakentamaan mäkiautoja.Tarkasti ottaen tuo ruotsinkielinen koulu ja kirjastorakennus sijaitsi Kyllikinkatu 17 eli "Sjuttonin" kohdalla tien toisella puolella. 60-luvun alussa palaneesta Sjuttonista toivoisin kuvia.
-
Kun täällä ei näytä olevan kuvia taloista kuvasta oikealle Kyllikinkatua alaspäin, toivon että joku saisi tänne kuvan noin 50 metriä alempana Kyllikinkadun 90 asteen mutkassa sijainneesta talosta , jossa 50-luvulla oli NMKY:n kerhotilat. Siellä katseltiin Abbot ja Cstello-filmejä jne. Hiihtokilpailut pidettiin aina talvisin nykyisen Poliisitalon kulmassa sijainneen pienen pellon alueella jossa oli lähtö ja maali.
-
Seimeksi sitä sanottiin myös 40-luvun
lopulla jolloin minä ja broidini Hannu
olimme siellä.Talon toisessa päädyssä asuiVikholmin Antero.
-
Seimeksi sitä sanottiin myös 60 luvun puolenvälin jälkeen kun itse olin siellä hoidossa.
Äitinikin oli siellä töissä 60 luvulla.
-
Kyllä talo oli ruotsinkielisenä kouluna. Oltiin silloisen ja nykyisenkin likkakaverin kanssa alle kouluikäisenä joskus 55 vuonna kuunteluoppilaina (oisko nykyään eskari). Ope soitti vellikelloa välitunnin loputtua. Oppilaita en muista kuinka monta mahtoikaan olla.
-
Juu seimi oli talossa olin siellä ja vielläkin inhoan aprikoosipuuroa yäk
-
Asuimme seimen viereisessä talossa eli Kyllinkinkatu 17:ssä, samassa kuin Tontin Kari. Meidän ikkunoista näkyi nuo talon vasemmalla puolella olevat päätysisäänkäynnit. Lähimpänä oli tuo kuvassa näkyvä. Wikholmien perhe, Antero ja hänen siskonsa Terttu (?) asuivat talon oikean puoleisessa päädyssä vanhempineen. Myöhemmin Wikholmit muuttivat meidän taloa vastapäätä olleen talon toiseen kerrokseen, sen jälkeen, kun koulu oli lopetettu ja kirjasto tullut tilalle. Kirjastotalon pihalta, Susannankadun puoleiselta sivulta lähtivät jyrkät raput Susannankadulle.
-
Mutta tàmàhàn taitaa olla se seimi jossa itse olin v.62, taisi just olla Kyllikinkadulla. Jos joku muistaa, niin siinà ihan làhellà paloi v. 65 2-kerroksinen puutalo, jossa kuoli 2 lasta ja 1 aikuinen... se oli se meidàn koti kun meni siinà palossa...
-
Hei rakas serkkuni Tarja, asuitte todella aivan tuon seimen viereisessä (kuvasta vasemmalle) talossa, joka paloi 5.2.1966. Terveisiä aurinkoiseen San Remoon!
-
...niin muistan tulipalosta jotakin pikkulapsen silmin. Muistan ettà istuin lattialla kun yht'àkkià mamma rupesi kerààmààn vaatteita kaapista, sitten muista ettà otti mut syliin ja juoksi ulos. Se ylàkerta taisi romahtaa vain muutamaa hetkeà myòhemmin. Muistan myòs ettà oltiin jo ulkona lumessa kun mamma rupesi mua pukemaan ja katsoin kun kotitalo oli liekeissà... vahvasti jàivàt mieleen. Hei Maris-serkku, kun taas tavataan niin kerrothan lisàà (tuun Chiara-tytòn kanssa Hesaan viikoksi 20 huhtikuuta)... Isot halit!
-
Kuvassa on Pasilan seimi, myöhemmin Kyllikin päiväkoti, os. Kyllikinkatu 15. olin siellä töissä v. 1960-1974.
Muistan oikein hyvin edellä mainitun Niina tytön ja monta muutakin lasta.
Asun nykyisin Joensuussa.
lämpimät terveiset kaikille entisille seimen lapsille.
t. Kyllikki Kotilainen ja terveiset myös Simeliuksen Helenalta.
-
Olin pari vuotias ,löysin itseltäni saman kuvan ,talvisena versiona.
Sekä porukka kuvan hoitajineen v.1965
Kommentoi kuvaa >> |