Photo 1013312-1034
Näkymä Näyttelijäntien ja Aino Acktén tien kulmasta Pohjois-Haagasta. Suomen Turistiauton bussi Thalianaukion pysäkillä.
[ID=11217/kn166.jpg]
Kaupunginosa/osa-alue: Haaga - Pohjois-Haaga
Katuosoite: Näyttelijäntie
Kuvausvuosi: 2000, 30.03.
Valokuvaaja: Nylander Kimmo
Kuvalähde: Nylander Kimmo (Tiedot)
 
Kommentoi kuvaa: >>
 • Thalian aukio

  Kuvan vasemmalla puolella olevassa talossa sijaitsi 50-60-luvulla mm. PRIMULAn kahvila ja rautatavarakauppa RAKE, jonka mainos oli talon katolla. Thalian aukio oli alkujaan 50-luvulla bussilinjan päätepysäkki. Nykyisen bussikatoksen vieressä oli Suomen Turistiauton (STA)"mökki" (kuvassa puun kohdalla). Oikealla olevan Näyttelijäntie 2:n takana Pietari Hannikaisentien risteyksessä näkyy punatiilinen muuntaja, johon joskus eksyi orava sisään ja koko Pohjois-Haaga jäi ilman sähköä joksikin aikaa. Muuntajan vieressä oli nakkikioski, jossa oli myyjänä nuorten pitämä Nakkiemo.Mikään hodari ei enää maistu yhtä hyvältä kuin silloin täältä ostettu!

  50-80-luvun botnelainen
 • Hot Dog

  Muistaakseni 60-luvun alussa koulutoverini äiti, rouva Kolari, oli snägärissä myyjänä.

  N. Keinänen
 • Tarkennuksia...

  Kansallis-Osake-Pankki tuli Raken paikalle. Apteekki, Liitos-alueen asuste ja kirjakauppa lienevät pisimpään Thalian aukiolla toimineet liikkeet. Emon nakkikioski oli alun perin Turistiauton kopin vieressä, kuvassa näkyvän puun vasemmalla puolella. Samassa kopissa otettiin vastaan keskiviikkoisin veikkauksia, kunnes PoHU siirtyi Ostariin Räkälän rappukäytävän alatasanteelle. (Räkälä oli Pohjois-Haagan nuorisokahvila, jossa mm. Cisse Häkkinen aloitteli soittouraansa.)

  Matti Holopainen
 • Pohjois-Haagan Primulan kahvila

  Primulan kahvila sijaitsi Thalian aukion kulmatalossa, muutama vuosi sitten poistuneen Apteekin paikalla. Kahvila oli hieno kuppila. Varakkaammat ostivat sieltä virvokepullon per lärvi. Minä menin ystäväni kanssa ostamaan virvoitusjuomaa, varmaankin Cokista, mutta meillepä ei annettu pullon mukaan kahta juomalasia. Olimme kuitenkin fiksuja ja haimme kotoa juoma-astiat. Ostimme sen yhden pullon, jonka sitten olimme jakamassa molemmille, mutta sehän ei sopinut paikan arvolle ja meidät häädetiinn leppäkeihäänä ulos mestasta. Meitä suututti ja nauratti.

  50-80-luvun botnelainen
Kommentoi kuvaa >>