Photo 1015152-1040
Itä-Pasilaan sijoitetut rautatiekiskot, joille tuli muistomerkiksi sijoitettu vanha höyryveturi. Veturi poistettiin myöhemmin turvallisuussyistä. Paikalla on nykyään kukkaistutuksia.
[ID=12222/haho0014m.jpg]
Kaupunginosa/osa-alue: Pasila - Itä-Pasila
Katuosoite: Junailijankuja ?
Kuvausvuosi: 1979 +/- 1 vuosi
Valokuvaaja: Ahola Harri
Kuvalähde: Ahola Harri (Tiedot)
 
Kommentoi kuvaa: >>
 • Huutava vääryys.

  Kiskot "joille on nykyään muistomerkiksi sijoitettuna vanha höyryveturi"??!! Mitäs tämä on olevinaan? Joskus on saattanut siellä veturi ollakkin, mutta siitä on varmasti vuosikausia. Nykyään on vain istutuksia. Käykyy itse katsomassa. Ja korjatkaa teksti ( myös kuvassa 1015145-1040 on sama virheellinen väite ).

  Asunut Itä-Pasilassa vuosikausia
 • Kyllä tuossa oli vanha höyryveturi 1970-luvulla.


 • Jos 90-luvun lopusta on vuosikausia, niin selvä! Mutta siihen saakka se hieno, tosin lopulta vähän rapistunut veturi siinä nökötti.Tarkkaa siirtovuotta en minäkään muista.

  Myös Itä-Pasilassa asunut
 • Mainio teos

  Puskat vaihtelevan huonossa kunnossa - olisi mahtava saada tuo rata takaisin! Luo hienon akselin keskeiselle kadulle ja rakentaa sillan historianimistöön.

  Basilassa on ideaa
 • Muistan

  Hieno höyryveturi siinä tosiaan seisoi vuosia. Tuli itsekin siinä kiivettyä. Yksi syy miksi se poistettiin, oli juurikin turvallisuusnäkökohta, veturia ei oltu ympäröity millään aidoilla tai vastaavilla. Yksi pieni poika putosikin sieltä veturin katolta löyden päänsä veturia ympäröivään betonireunukseen ja loukkasi itsensä vakavasti. Onneksi lopulta selviytyi.

  veturin
 • Veturi

  Yksi syy oli myös ilkivalta.

  J.O
Kommentoi kuvaa >>