Photo 1019610-1090
Poikia Makasiinilaiturilla. Suomalainen Etelä-Amerikan liikenteen valtamerialus (ms Angra) on saapunut purkamaan Helsinkiin. Taustalla muita rahtilaivoja.
[ID=16679/Foto6.jpg]
Kaupunginosa/osa-alue: Ullanlinna
Katuosoite: Makasiinilaituri
Kuvausvuosi: 1964 +/- 2 vuotta
Valokuvaaja: Tuntematon
Kuvalähde: Zetterberg Antero
 
Kommentoi kuvaa: >>
 • Varustamon nimi

  1.7.1951 alkaen varustamon nimi oli Oy Suomen Etelä-Amerikan Linja-Finland Sydamerika Linjen Ab (FSAL). Sitä ennen yhtiö toimi nimellä Varustamo-osakeyhtiö Atlanta. Merenkulkijoiden keskuudessa yhtiö tunnettiin "aaellänä", koska alusten skorsteeneissa oli sinisellä pohjalla valkoiset kirjaimet AL.

  Sköne
 • Komeet laivat

  Itse olin M/S Asynjassa 1964 ja myöhemmin M/S Aracuayassa 1975. Aracuaya ajoi Persianlahdelle silloin ja Myytiin Maltalla Egyptiin jossa sai nimen M/S ABULWADA

  hjk KOTKA CITY
 • Kippari oli Walter Söderholm

  Muistan hyvin Angran. Luokallani Munkkiniemen Ruotsalaisessa Yhteiskoulussa oli Peter (Pete) Söderholm. Hänen isänsä oli Angran kippari, Walter Söderholm. Kun laiva kävi Helsingissä niin meidän koko luokka oli kutsuttu laivalle. Tämä oli yksi monesta virikkeistä jotka johti minut pitkälle laivameklari- ja rahtaajauralle. Toinen koulukaveri oli Bror (Ibo) Nyman jonka isä oli myös AL'n kipparina. En muista mikä laiva se oli mutta luulisin että Asynja. Myöhemmin veljeni Magnus oli Aricalla sekä matruusina että 2-perämiehenä.

  Jörkki
 • Vanhat AL:n seilurit.

  Oli aikoinani AL:n Actiniassa bysässä ensin säkäkokkina 25.11.1969 ja sitten myöhemmin ekakokkina aina sen luovuttamiseen Napolissa 20.2.1974. Ja sitten myöhemmin tuossa uudessa Aurorassa stujuna 30.5.1977 - 6.11.1980 Olis kiva perusta sellainen Vanhojen AL:n seiloreiden yhdistys missä voisimme muistella noita hienoja seilausakojamme tuonne Etelän Ristin alle! Terveisin; pentti.soderlund@pp.inet.fi

  Stuju Pena
Kommentoi kuvaa >>