Photo 1010671-1000
Näkymä Kauppatorin rantaan Eteläsatamasta Matkustajalaiturin suunnasta. Vasemmalla matkustajalaiva S/S Bore III:n kylki, taustalla Tuomiokirkko.
[ID=1672/140636.jpg]
Kaupunginosa/osa-alue: Kaartinkaupunki
Katuosoite: Eteläsatama
Kuvausvuosi: 1971, heinäkuu kesä
Valokuvaaja: Rista Eeva
Kuvalähde: Stadin taivaan alla -arkisto (Tiedot)
 
Kommentoi kuvaa: >>
 • S/S Bore III

  Kerrassaan upea kuva, aluksessa vielä kaksi savupiippua, toinen nimittäin poistettiin telakalla vuonna 1973.

  BB
 • Kiitos kommentista

  BB:n tietojen perusteella laiva sai kuvatekstiin nimen. Näin toteutuu yksi Albumien ideoista - kuvatiedot täydentyvät.

  ER
 • S/S Bore

  Mielestäni kuvassa on Oskarshamnissa -60 rakennettu S/S Bore. Alus oli yhtiön histöriassa 3.s saman niminen (Bore) siksi ehkä BB on erehtynyt nimestä. Lyhyt S/S Boren historiikki: 1960-76 S/S Bore,Höyrylaiva Oy Bore. 1977-81 S/S Borea. Oy Jakob Lines Ab,Pietarsaari 1981-84 Asuntolaivana Algeriassa. 1984 (20.6-3.10) S/S Borea, Oy Auralines. 1984-85 konkurssipesän hallinnassa Aurajoen rannassa. 1985-86 S/S Vaderbild, Liberian lipun alla Kanadalaisomistuksessa. 1987-89 M/S kristina Regina, Rannikkolinja Oy, Kotka.Alus muutettiin moottorialukseksi. 1990 ja edelleen M/S Kristina Regina, Kristina Cruises. Kansainvälisessä risteilyliikenteessä. Toinen skorsteeni oli paikallaan kun alus palasi Jakob Lines'iltä ja siinä on edelleenkin 2 skorsteenia!!

  Sköne
 • Laiva on ns Nolla Bore/Borea

  Tunnistin kuvan laivan heti S/S Bore sittemmin Borea nykyinen Kristina Regina ja yhä siinä on 2 korsteenia joista etum maisessa on varustajan salonki!

  Borella seilannut
 • Kiitos kommenteista

  Hyvä kun Albumien selaajat ovat tarkkoja. Laivan nimen perästä on poistettu III.

  Albumit/ER
 • Sittenkin Bore III

  Kyllä alus on Bore III. Se risteili kesällä 1971 Leningradiin, kun taas Bore liikennöi Turusta Tukholmaan kyljessään teksti Silja Line. Laivat erottaa myös Bore III:n yhtenäisestä kävelysillasta. Eron huomaa katsomalla vaikka postikortteja tai Siljan 50-vuotishistoriikkia.

  Laivahistoriotsija
 • Laivan nimi

  Kuvaajan asiantuntemus ei riitä laivan tunnistamiseen. Edellisen kommentin johdosta selailin nettiä ja siellä olleen kuvan perusteella mielestäni alus todellakin näyttää olevan s/s Bore III. Nimi on muutettu kuvatekstiin. Kiitos kommentoijille asiaan paneutumisesta.

  Albumit/ER
Kommentoi kuvaa >>