Photo 1023780-1089
Näkymä Hämeentietä lounaaseen, keskustaa kohti. Kuva on otettu entisen OTK:n ja sittemmin Tradekan tornista.
[ID=20847/Hameentie_2.jpg]
Kaupunginosa/osa-alue: Kallio - Torkkelinmäki
Katuosoite: Hämeentie
Kuvausvuosi: 1952
Valokuvaaja: Aaltonen Keijo
Kuvalähde: Aaltonen Olli
 
Kommentoi kuvaa: >>
 • Kansayhtiön torni ?

  Kuva ei voi olla otettu osoitteessa Hämeentie 33 sijainnesta entisestä Kansayhtiön 12-kerroksisesta pääkonttorista, koska talo rakennettiin vasta 60-luvulla. Kuva lienee otettu osoitteesta Hämeentie 25 tai 27 ?

  Harza
 • Kansayhtiion torni ? /Harza

  Kuvausvuosi 1952 on negatiivilokin mukaan oikein. Isäni, Keijo Aaltonen, oli silloin Kansa-yhtiöissä ja kuvasi yhtiön ihmisiä ja rakennustyömaita. Oletin, että kuva olisi Kansan tornista, mutta voihan olla, että tässä onkin kuva tulevan pääkonttorin tontista ennen rakentamista ?

  Olli Aaltonen
 • Kansayhtiön torni, jatkoa

  Paikan päällä käytyäni näyttäisi vahvasti siltä, että kuva on otettu osoitteesta Hämeentie 19. Rakennus on nykyisin Tradekan pääkonttori, en tiedä mille yhtiölle rakennus kuului kuvaushetkellä. Entinen Kansayhtiön torni on päinvastaisessa suunnassa, parisensataa metriä koilliseen kuvauspaikasta. Kuvateksti on siis mielestäni muuten oikein, paitsi että kuvauspaikka on Kansayhtiön tornin sijaan tuo nykyinen Tradekan pääkonttori.

  Hartza
 • OTK: pääkonttori

  Hämeentie 19:sta oli ennen OTK:n pääkonttori.

  Jorma Rahikainen
 • Vielä tarkennuksia.

  Kansa-yhtiön talo valmistui 1962 silloisen Apteekin paikalle. Kuva on aika varmasti otettu nykyisen Tradekan talon katolta joka valmistui 1933. Keskellä kuvaa näkyy ent. Elannon pääkonttori joka valmistui 1928.

  Eino Huikko
 • MISTÄ OTETTU

  Muutimme vuonna -52 kuvan oikeassa laidassa näkyvän talon viereiseen taloon eli numeroon 42. Kuva on otettu entisen OTK:n ja sittemmin Tradekan tornista. Vasemmalla olevat puutalot muistan hyvin. Oli hauska löytää tällainen kuva.

  Vesa Laaksonen
 • Kiitos kommenteista

  Kuvatekstissä alunperin mainittu lause "Kuvattu entisen Kansayhtiön tornista" korjattu kommenteista saadun tiedon perusteella muotoon "Kuva on otettu entisen OTK:n ja sittemmin Tradekan tornista". Kiitos runsaista, antoisista palautteista. Ylläpito pahoittelee hidasta reagointia asian korjaamisessa.

  Albumit/ER
Kommentoi kuvaa >>