Yleisohje

Kuvia haetaan hakulomakkeella. Voit täyttää joko yhden hakukentän tai yhdistämällä useampia. Jokaiselle hakukentälle on vielä kenttäkohtainen ohje.

Kuvalähde

Alasvetovalikossa on lista Albumeihin kuvia luovuttaneista tahoista. Valitse siitä haluamasi kuvalähde. Sulkeissa oleva luku kertoo kyseisen lähteen kuvien kokonaismäärän.

Kaupunginosa

Helsingissä on 54 kaupunginosaa. Osa niistä on jaettu vielä osa-alueisiin. Voit hakea joko koko kaupunginosan kuvat (esim. Mellunkylä) tai vain jonkun sen osa-alueen (esim. Kontula). Osa-alueen nimen perässä on hakasuluissa mihin kaupunginosaan se kuuluu.

Katuosoite

Kirjoita katuosoitekenttään haluamasi katu perusmuodossa, esim. Keinulaudantie.

Kuvausvuosi

Kirjoita kenttiin vuodet, joiden väliltä haluat löytää kuvia. Käytä nelinumeroista muotoa, esim. 1920 - 1940. Jos haluat yhdeltä tietyltä vuodelta, kirjoita vuosi molempiin kenttiin. (Huom, vuosilukuhakua kehitetään, voit jättää sen toiminnasta palautetta.)

Etsi kuvateksteistä

Etsiessäsi kuvia hakusanalla kuvatekstistä on hyvä muistaa, että useinkaan sanat eivät esiinny niissä perusmuodossa. Sen sijaan, että hakisit hakusanalla "ostoskeskus", hae hakusanalla "ostoskesku". Silloin löydät myös kuvat, joiden kuvatekstissä on sana taivutetussa muodossa, kuten ostoskeskuksessa tai ostoskeskuksen.

Valitse luokka tai useampi

Kuvat on jaettu aiheen mukaisiin luokkiin. Voit valita niistä yhden tai useampia. Esim. valitsemalla lapset, piha ja leikki löydät kaikki pihalla leikkivät lapset.

Hae

Täytettyäsi valitsemasi hakukentät paina haku-nappia. Saat kuvat näytölle esikatselukuvina. Klikkaamalla kuvaa se aukeaa näytön vasemmalle puolelle suurempana, kuvatekstillä varustettuna. Kuvatekstin alla olevilla Kaupunginosa, Katuosoite, Kuvausaika, Valokuvaaja ja Kuvalähde -riveillä olevat tekstit toimivat myös linkkeinä. Esimerkiksi vuosilukua klikkaamalla saat tulokseksi kaikki kyseisenä vuonna otetut kuvat.